Over mij

Ik ben Ellen Valk, geboren en getogen in Deventer. Samenwonend met Ronald en 2 katten Baby en Blacky.
Ik werk 3 dagen in de week als taxichauffeur en daarnaast ben ik sinds kort officieel trotse eigenaresse van Ellen’s Visagie.

Van kinds af aan heb ik al een passie voor beauty. Ik knipte als kind de haren van mijn poppen, toen mijn moeder zag, dat ik dat heel mooi recht kon, mocht ik haar haar ook knippen! 🙂
Ik maakte iedereen graag op.. Eerst met kindermake-up en vanaf mijn 12e met “echte” make-up.
Op mijn 16e was ik aanwezig bij een “make-upparty” bij mijn vriendin thuis. Hier leerde ik het Zweedse merk Oriflame kennen. Het sprak mij erg aan dat de producten dierproefvrij zijn en van een zeer hoogwaardige kwaliteit, voor een betaalbare prijs.
Ik vond het heel leuk om mijn enthousiasme over Oriflame te delen met anderen en ben vanaf mijn 18e gestart als Adviseuse bij Oriflame. Ik heb 5 jaar lang workshops gegeven bij mensen thuis, Visagie- en schoonheidscursussen gevolgd via Oriflame en veel bruiden mogen opmaken voor hun mooiste dag!
Het gaf me heel veel zelfvertrouwen, na een heel lang pestverleden! Ik leerde veel mensen kennen en kreeg veel extra sociale contacten.

Op mijn 24ste ben ik gestopt als adviseuse/visagiste, omdat ik op dat moment kampte met psychische klachten, een relatiebreuk, fulltime baan, weer terug naar school etc. Het werd me allemaal te veel.
Na jaren aan mezelf gewerkt te hebben, miste ik de visagie echt heel erg.
Terwijl ik aan het reïntegreren was, ging ik samen met mijn moeder voor een ander Make-up merk werken. Mijn moeder deed de verkoop en ik de visagie zeg maar. Dit merk vond ik niet fijn werken. Ik miste Oriflame, ik droomde er zelfs over!!
Ik wilde geen party’s meer geven (het voelde als een verplichting), maar wel met de producten werken. Ik dacht: ,,Wat als ik nou alleen in mijn eigen kringetje weer producten ga verkopen en ik met de winst daarvan mijn Visagiekoffer weer vul?”(Alle make-up was ondertussen over datum) En toen kwam Corona! Ik kwam thuis te zitten en kwam in contact met iemand uit de buurt die Oriflame verkocht via internet! Dat was de oplossing!!
Ik startte op Koningsdag 2020 (Woningsdag) met mijn online business en ging beginnen aan het vullen van mijn visagiekoffer.. Niet wetende dat het zo goed ging lopen en ik met 3 maanden al Manager was! Mensen om me heen zagen hoe goed het ging, hoe ik opbloeide in die moeilijke periode (ik was risicogroep, dus heb 12 weken thuis gezeten), hoe ik straalde en zo blij was dat ik weer met Oriflame werkte! Het maakte hen ook enthousiast en zo begon ik na 3 maanden zelfs mijn eigen team op te bouwen! Dat vullen van die visagiekoffer duurde dus niet zolang 🙂 en toen de coronamaatregelen opgeheven werden, kon ik echt weer los! Eindelijk weer visagieopdrachten doen, mijn passie!! Zelfs nu ik het typ, glunder ik weer van oor tot oor! Dit is dus ook de reden dat ik echt van mijn hobby mijn werk wil maken en in juni gestart ben met de opleiding Make-up Artist en per 1 juli 2022 mijn eigen onderneming ben gestart. De studie doe ik in mijn avonduren op mijn eigen tempo, zodat ik genoeg tijd over houd voor mijn klanten, het helpen en coachen van mijn team en uiteraard mijn privéleven. Op maandag en vrijdag doe ik beautybehandelingen en bestellingen klaarmaken etc. en op dinsdag, woensdag en donderdag werk ik op taxi. Voor bruidsvisagie op mijn werkdagen op de taxi vraag ik uiteraard vrij! 😉

Mijn doel is niet alleen om mensen mooi te maken, maar ook om zichzelf mooi te voelen! Ik weet uit ervaring hoe belangrijk dat is!
Vandaar mijn slogan; “Be Beautiful, Be You!”